Spring naar inhoud

​​​​​​Huiswerkbegeleiding

Maandag vanaf 14.30

Lukt het even niet op school? Heb je moeite met een vak of vindt je juf, meester of docent dat je wat meer tijd moet besteden aan taal of rekenen? Kom dan naar de huiswerkbegeleiding. De vrijwilligers willen je graag helpen. Huiswerkbegeleiding wordt elke maandagmiddag gegeven vanaf 14.30.

De huiswerkbegeleiding is bedoeld voor kinderen van de basisschool die in groep 4-8 zitten en voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Vanaf seizoen 2023/2024 is begeleiding alleen mogelijk na aanmelding door een ouder/verzorger. Neem gerust contact op met Lenard Schouten (lenard@hartvoorbredanoord.nl) als u uw kind wilt aanmelden of kom langs op maandagmiddag om 14.30 aan de Steendorpstraat 4, Breda (ingang Petegemstraat).

Vrijwilligers gezocht
Huiswerkbegeleiding hoort bij de beste en meest effectieve manieren waarop je vrijwilligerswerk kunt doen. Het leidt tot winwinwin situaties. Als het goed gaat krijg je blije kinderen, blije leerkrachten en blije, dankbare ouders. Daar word je zelf ook blij van! Juist mensen uit lagere inkomensgroepen weten dat scholing de sleutel is tot een beter leven. Iemand vroeg de Joodse geleerde Maimonides in de Middeleeuwen: “Van alle goede werken die een mens kan doen, wat is het beste?” Hij antwoordde: “Zorgen dat iemand zelf zijn brood kan verdienen”. Scholing is daar een belangrijke voorwaarde voor. Wil jij je daarvoor inzetten? Informeer vrijblijvend hoe je kunt bijdragen!

Downloads

Benieuwd hoe we onze huiswerkbegeleiding vormgeven?
Download hier onze whitepapers.

Whitepaper Positief Onderwijs

Whitepaper Nederlands als Tweede Taal